3 tips på hur man marknadsför sig själv bättre

3 tips på hur man marknadsför sig själv bättre

För den som driver företag, verksamhet, säljer produkter eller tjänster, eller är artist eller konstnär, är det viktigt att synas. Att synas är att finnas och om man inte är synlig för potentiella kunder, ja då finns man faktiskt inte. Men det kan vara svårt att synas, svårt att hitta rätt tekniker för att marknadsföra sig själv och svårt att få kontakta med sin målgrupp. Man behöver verka både digitalt och i verkliga livet, såväl som på digital signage på olika platser där olika typer av människor finns. Så hur gör man? Vi har listat tre tips för hur man kan bli bättre på att marknadsföra sig själv och sin verksamhet!

 

  1. Tänk utanför boxen

I dagens samhälle sker i princip all form av marknadsföring på nätet. Så här gäller det att tänka smart, och att tänka utanför boxen. Alla ser redan allt på nätet, så kanske är det dags att försöka synas på andra ställen och på andra sätt? Försök att hitta nya sätt att tänka på och nya platser att synas på. Anpassa marknadsföringen efter målgruppen och hitta medel som målgruppen svarar på och tycker om.

 

  1. Var synlig bland befolkningen

Ett effektivt sätt att synas på bland befolkningen är med hjälp av en digital skylt! Ni vet, sådana som finns på torg, bussar, mataffärer och gatupratare? genom att synas på en sådan skylt garanteras ni att många lägger märke till er och er verksamhet.

 

  1. Använd smarta hjälpmedel

För att optimera sin marknadsföring behöver man ta hjälp av smarta hjälpmedel. Ett exempel är, precis som vi nämnde ovan, storbildsskärm på allmänna platser. Andra sätt är att göra unika kampanjer eller skicka hem utskick till potentiella kunder. Det finns många sätt att synas på och det gäller att hitta något som sticker ut i mängden.