Buckla i bildörren – hur fixar man det?

Buckla i bildörren – hur fixar man det?

Alla som bor eller jobbar i en större stad och tar bilen till jobbet har någon gång fått uppleva den dystra synen av att någon backat in i bilen. Skadorna kan självklart variera beroende på hur hårt bilen blivit påbackad och i många fall finns det inget alternativ förutom att besöka en bilverkstad i Norrköping.

Det som många inte vet är att i vissa fall kan man med enkla medel fixa bilen själv utan att behöva besöka både verkstad och billackering Norrköping för reparation.

Repor till exempel brukar ofta se mycket värre ut än vad de är. Har man fått en repa på bilen så kolla alltid om den går att skrapa bort med nageln. Fungerar det så är det färg eller plast från den andra bilen som fastnat på din och många gånger finns det inte ett endast märke under.

Om det skulle finnas en mindre repa under kan man alltid polera bort den, och om repan är grövre så finns möjligheten att köpa en lack-reparations-penna som är avsedda för att fylla i repor. En sådan penna brukar kosta 100-200kr, så pennorna är avsevärt mycket billigare än att lämna in bilen för billackering eller laga vindruta.

Vid bucklor i plåten finns flera tekniker för att få tillbaka den ursprungliga formen. Så länge bucklan i bilen är jämn och utan större skador i lacken, så kan man med hjälp av en värmepistol försiktigt värma runt bucklan. Efter några minuter och med en hel del tur så kommer bucklan ploppa ut igen.

Detta fungerar dock inte alltid men det är helt klart värt ett försök. Har man en större buckla över gjutna detaljer på karossen så finns bara alternativet att lämna in bilen till bilverkstad Norrköping.