Vad är golvslipning?

Om du har trägolv, oavsett typ kan du ibland behöva en golvslipning. Kortfattat innebär en golvslipning att slipa av lacken på ditt golv för att sedan applicera ett nytt lager. Det finns mycket som kan slita på ditt golv tillräckligt för att du ska behöva en golvslipare Stockholm. Det kan vara allt ifrån högklackade skor till hund klor, eller till och med möbler som har blivit förflyttade tillräckligt.

Hur går det till?

När du vill utföra en golvslipning Sollentuna finns det några steg att genomföra som snickare. Det första du måste göra är att tömma rummet på möbler och väggdekorationer. Takbelysning ska sitta kvar, så att man ser ordentligt.

Nästa steg är att dammsuga hela rummet ordentligt så att inget förstör slipmaskinen du använder för din golvslipning Stockholm.

Välj rätt slipmaskin

Det tredje steget av golvslipning Nacka är att välja rätt slipmaskin eller att anlita rätt firma, beroende på om du vill göra det själv eller inte. Om du vill göra det själv behöver du köpa slippapper som är optimalt för din typ av golv. Du kommer behöva grövre slippapper för äldre golv. Om du däremot har parkettgolv räcker det med en finkornigare version.

Steg av slipning

Det första steget av golvslipning Lidingö innebär att använda slipskivan som är minst finkornig. Efter det gör du flera steg där du använder finare och finare slipskivor.

När golvet är färdigt slipat behöver du slipa hörnen till samma grad. Sen måste du använda en parkett skrapa för det sista.

Efter dessa steg måste du göra en putsning som du oftast gör med en 120-korns slipskiva. Det är för att få en bra yta för lackeringen.

Lackering

Det sista steget av måleri Täby är att lackera. Du kan välja antingen en transparent lack eller med färgpigment om du till exempel vill ha mörkare golv, eller till och med rödaktigt.