Renovera fönster och behåll charmen

Renovera fönster och behåll charmen

Gamla sekelskifts hus har sedan länge varit populärt på bostadsmarknaden. Fyrkantiga klossar till hus som byggdes från 70-talet och framåt är inte längre de husen som säljer för mest pengar på bostadsmarknaden då många inte längre ser charmen i de moderna designerna arkitekterna skissat på sen 50år tillbaka i tiden. Mer och mer kommer dem gamla traditionella villorna tillbaka i huskatalogerna, men det är fortfarande husen som är byggda tidigt 1900-tal som är mest populära när det kommer till husentusiaster.

Därför är det extra viktigt att man bevarar husets charm när det är dags för fönsterbyte norrbotten. Att tillverka nya fönster i gammal design är väldigt dyrt, men det går faktiskt att renovera de fönster som sitter på husen, nästan oavsett vilket skick dem är i.

När man ska ska renovera fönster finns det ett par enkla steg att följa för att få ett så bra resultat som möjligt. Först får man slipa och skrapa bort all färg, byta ut eventuellt ruttet trä och sen kitta om fönsterna efter dem är målade och inte pvc-fönster.

När man börjar med att byta fönster eller renovera dem är det viktigt att se till hur mycket tid man har. Så fort man börjat montera ner ett fönster så kommer man ha ett hål in till huset som släpper in kyla och drastiskt försämrar husets inbrottsskydd.

Ett bra tips om man ska renovera sina fönster att att dels göra det på sommaren så man slipper att det blir kallt i huset men framförallt så renovera ett fönster i taget om man är ovan och inte gjort det förut. Första fönstret kommer att ta längst tid att renovera om man är ovan, men åtminstone så får man ett tidperspektiv på hur lång tid det kommer ta för resten av fönstren. Känner man att semestern är till för njuta på istället för att renovera fönster så finns det yrkesfolk som kan renovera dem, så som fönstermontör Piteå. Att renovera fönster med en fönstermontör kommer alltid resultera i ett riktigt bra resultat.