Hur används tarot?

De flesta har någon gång under sitt liv hört talas om tarotkort och spådomar genom tarot. Men vad är det egentligen, och hur använder man det? Tarotkort är en slags kortlek som används som ett verktyg för att arbeta med sitt eget eller andras undermedvetna!

En tarotkortlek består av 78 kort med olika utseenden, symboler, ritningar och beskrivningar. Alla olika kort har en specifik betydelse och representerar olika stadier av vårt undermedvetna. Vissa tarotkort kallas även änglakort, men det handlar egentligen bara om kortlekens teman och utseenden. Det finns till exempel olika element, såsom vatten och eld, som representerar olika saker beroende på vilken kontext korten används.

Vem kan läsa tarot?

Alla kan lära sig att läsa tarot, men de som sysslar med läsningarna kallas för tarottolkare. Dessa tolkare har lärt sig hur man läser av korten genom att placera dem i olika formationer baserat på varje person de läser. För att kunna tolka tarotkort behöver man ofta ha en medial koppling till sitt inre och förmågan att tolka olika symboler och betydelser, baserat på vem man läser av.

Läsa sig själv med tarot

Det går att köpa en kortlek med tarotkort för att kunna läsa av sig själv och sina egna energier. Det gör man genom att köpa kortleken, umgås med den och bekanta sig med hur man tolkar alla symboler och dess betydelser. Det finns massor av olika sätt att lära sig tarot, dels genom tarot online och dels genom att lyssna på podcasts, titta på videos och läsa böcker kring ämnet. Man kan ringa tarotlinjen. När man känner sig bekväm med allt som rör korten kan man börja lägga dem för att kunna tolka sig själv, sina egna energier och sitt eget undermedvetna. Man kan dessutom genomföra läsningar av andra och faktiskt skapa en verksamhet av sitt eget intresse!